Tanácsadás

Fejlett projekt és portfólió menedzsment folyamatok segítik a szervezetet legfontosabb feladataira fókuszálni, stratégiai céljainak eléréséhez olyan eszközt ad, amivel nem csak gyorsabban teljesít, hanem erőforrásit is optimálisan használja fel. Ez a mai világban, amikor minden vállalat erőforrás hiánnyal küzd, alapvető fontosságú.   Ehhez adunk mi segítséget – több, mint 20 éves vezetői gyakorlati tapasztalattal – a folyamatok fejlesztésével, betanításával és a munka során állandó támogatásunkkal, coachinggal. Egy képzett projektvezető is csak megfelelő projektmenedzsment folyamatok mellett tud sikereket elérni.  

Ügyfeleink ezeket
a kérdéseket teszik fel

„projekt módszertanunk elavult, használata nem egységes, a projektek működése nem kontrollálható”
„számos egyidejű projektünk fut, állandó késedelemben vannak a projektek, nem látom a projektek közötti összefüggéseket, kockázatokat, nincs a projektekről egy egységes kép”
„az egyre szűkösebb erőforrások miatt a projektportfólió nem menedzselhető, mindent egyszerre szeretne végrehajtatni a menedzsment”
„a PMO nem tud megbirkózni a projektek kezelésével, nincs emberünk, tudásunk hozzá”
„a felső szintű projekt döntések állandóan tolódnak, mert nincs ideje a menedzsmentnek”
„túl sok a projekt, nincsenek megfelelően szűrve az ötletek”
„nem vagyunk bevonva az éves pénzügyi tervezésbe”
„szervezeti folyamataink gyakran hátráltatják a projektjeink működését”
„nem tudjuk, mivel kezdjük a projekt kultúra fejlesztését”

Szolgáltatásink

Projektmenedzsment kultúra fejlesztése

Projektmenedzsment kultúra fejlesztése

Projekt portfólió management (governance) folyamatok és szervezet fejlesztése

Projekt portfólió management (governance) folyamatok és szervezet fejlesztése

PMO szolgáltatások fejlesztése

PMO szolgáltatások fejlesztése

Projektmenedzsment alapfolyamatok fejlesztése

Projektmenedzsment alapfolyamatok fejlesztése

Projektmenedzsment kultúra fejlesztése

A projektmenedzsment kultúra megértését és fejlesztését érdemes egy felméréssel kezdeni, amivel nem csak a jelenlegi helyzetet tudjuk elemezni, hanem a jövőbeni lépéseket is azonosítani tudjuk. Akár a PMO új vezetője, vagy nagyobb szervezeti fejlesztés előtt áll és a közvetlen vezetőit, stakeholdereit meg kell győzni a további lépésekről, amihez egy külső szem segítséget tud adni, akkor a díjmentes felmérésünket javasoljuk.  

Projekt portfólió management (governance) folyamatok és szervezet fejlesztése

A projekt portfólió menedzsment folyamatok fejlesztésének (bele értendő az érettség megértése és a PMO fejlesztése is) célja, hogy a projekteken keresztül az üzleti sikeresség feltételeit, a projekt és operatív működés összhangját megteremtsük:

PMO szolgáltatások fejlesztése

A PMO szolgáltatások fejlesztése önállóan is igénybevehető, de legsikeresebb akkor tud lenni, ha a projekt portfólió menedzsment áttekintésével együtt létezik. A PMO a projektmenedzsment folyamatok gazdája és elengedhetetlen szereplője a projektmenedzsment folyamatoknak. Coachinggal támogatjuk a PMO vezetőit, tagjait vagy ha még nincs kialakult szervezet, a koncepció kidolgozásával és elfogadtatásával tudjuk segíteni a munkát és szükség esetén interim módon pótoljuk a szakembereket (akár PMO vezetőt), amíg az a pozíció nem kerül befeltöltésre.

Projektmenedzsment alapfolyamatok fejlesztése

A projektmenedzsment alapfolyamatok fejlesztésében nem csak a projektmenedzsment folyamatok szabályozása értendő, hanem a folyamatokat hatékonyabbá tevő eszközbevezetési stratégia kidolgozását is vállaljuk. A portfóliómenedzsment folyamatok betartását, a projektvezetői és portfóliómenedzseri, valamint felsővezetői igényeket is figyelembe kell venni egy optimális megoldás kiválasztásánál. Sokszor nem a megfelelő komplexitású eszközt választják ügyfeleink, a projekt érettséghez képest komplexebbet, aminek az a következménye lesz, hogy a pénzt kiadták a fejlesztésre, de valójában senki nem használja az adott eszközt.

Vizsgáljuk:

Tanácsadás ismertető megtekintése

Fel
Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft. |   Adatkezelési tájékoztató   |   Created by Art&Board Studio
Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft.
Adatkezelési tájékoztató
Created by Art&Board Studio