PMI-ATP

Projektvezetési szolgáltatások

Projektek vezetése
Amennyiben egy vállalat a projektjeit mindig belső projektmenedzserekkel akarja ellátni, ez jelentős többletköltséghez vagy az adott projekthez illeszkedő kompetencia és projektmenedzsment kapacitás hiányához vezethet. A fenti problémára nyújt megoldást projektvezetői szolgáltatásunk, ahol ügyfelünk szervezetében mi végezzük az adott projekt(ek) vezetését, megfelelően képzett és a projekthez legjobban illeszkedő projektmenedzser allokálva. A projektvezetés során a projektmenedzser munkáját támogatjuk és felügyeljük, illetve betegség, szabadág esetén helyettest bocsátunk rendelkezésre. Amennyiben ügyfelünk igényt tart rá, vállaljuk a felelősséget a projekt kulcsmutatóiért, illetve nyitottak vagyunk a projekt sikerét figyelembe vett díjazás kialakítására.
Projektmenedzsment, válságmenedzsment

Szolgáltatásunk kritikus helyzetben levő projektnek megmentését célozza meg. Felmérjük a projekt helyzetét, ami után kialakítjuk a válságot kezelő módszer akciótervét. Kulcselem a sokéves projektmenedzsment tapasztalatunk, illetve az adott helyzet külső szemmel történő figyelése. A válságmenedzsment erős kommunikációs és érintett kezelési képességet szükségeltet. Egészen addig végig kísérjük a projektet, ameddig visszatér az érintettek által elfogadható újra definiált cél, idő, költség és minőség keretek közé.

Projektmenedzsment tanácsadás

Ez lehet az alábbi feladatok egyike vagy kombinációja:

  • Projektmenedzserek segítése szakmai tanácsadással a projektek vezetése során
  • A meglévő projektmenedzsment struktúra átvilágítása és módosítási javaslatok tétele
  • Új projektmenedzsment struktúra bevezetése, projektmenedzsment iroda felállítása
  • Projektek elindítása és kezdeti felügyelete, a projektmenedzser támogatása
Projekt adminisztráció

Cégünk támogatást nyújt a projektmenedzserek napi munkájában. Beilleszkedünk a vevő projektmenedzsment szervezetébe és projektirodájába, a projektet a projektiroda struktúrájának megfelelően dokumentáljuk.

Projektmenedzsment kiszervezés

A vevő szempontjából a cél egy külső szervezetbe tömöríteni a projektmenedzsmentet és szolgáltatásként venni igénybe. Ebben az esetben a megrendelőnek nem kell fenntartania egy belső projektmenedzsment szervezetet, a projektek dinamizmusa és változó erőforrás igénye függvényében igényelheti a projektmenedzsment erőforrásokat és szolgáltatást. Cégünk átveszi a megrendelő erőforrásait, kiegészíti újabb erőforrásokkal és továbbképzi őket. Mivel cégünk fókusza a projektmenedzsment, a szolgáltatás színvonala nő. Amennyiben Ügyfelünk érdekeltségébe tartozó más cégébe szeretné a kiszervezést elvégezni igény esetén ennek lebonyolítását is vállaljuk.