MEGHÍVÓ: 46. PM Műhely (2020 szeptember 17) “Boldogság és sikeresség” rendezvényre

A HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, együttműködve a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékével és a Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszékével szeretettel hívja az érdeklődő kollégákat az

46. Projektmenedzsment Műhelybe
szeptember 17-én (csütörtökön) 16 – 18 óra között

a bizonytalan helyzetnek megfelelően a hagyományos egyetemi helyszínre (Bp. XI. Magyar Tudósok krt 2. BME I.ép. B.110 terem) és online formában a Microsoft Teams-en is meghirdetésre kerül. Belépés – a BME épületek zárolása esetén – az alábbira kattintva történhet, a megadott Műhely időben

https://bit.ly/3hgaiJ0


A 46. Műhely témája : „
A boldogság és a sikeresség összefüggése”. A pozitív pszichológia feltárt eredményei és hét egyszerű alapelv a boldogságszint emelésére. Hogyan érvényesek ezek a projektmenedzsmentben?

A Műhely a projektmenedzsment és a projektmenedzserek számára is meghatározó sikeresség feltételei közül a boldogság, az örömteli élet meglétét, annak megteremtési körülményeit, feltételeit vizsgálja a pozitív pszichológia legújabb eredményeire alapozva.  A témát a Műhely résztvevői  választották ki és a bevezető blog megírására illetve bevezető előadás megtartására Lipi Gábort (Arany-alap Kft. alapító tulajdonos, PMP, projektmenedzsment tréner, tanácsadó) kérték fel. Részletes szakmai bevezető augusztustól a https://mfor.hu/cikkek/projektmenedzsment.html oldalon érhetők el.

Műhely beszélgetés az alábbi kérdések megválaszolásával kívánja a témát áttekinteni – megvitatandó kérdések :

  1. Mik a tapasztalataik arról, hogy a pozitív hangulatú projekt csapatok jobban teljesítenek-e, mint a semleges vagy negatív hangulatúak?
  2. A projektek probléma kezelése/válságmenedzsmentje a tapasztalataik szerint mire fókuszál elsősorban?
  3. Projektmenedzserként a projekttel kapcsolatos történések hány százalékáról gondolják azt, hogy az Önök, illetve a projekt csapat kontrollálása alatt van? Mennyi lenne az ideális arányszám?
  4. A projekt működés elősegítése érdekében szoktak-e kialakítani a csapattal rutinokat és célszerű szokásokat? A 20 másodperces szabály elvét használhatónak látják-e?
  5. Használnak-e, ha igen, milyen módszereket arra, hogy a projekt csapatban megerősödjön a tudásmegosztás és a kölcsönös fejlődés igénye? Hatással van-e ez a csapat együttműködésére és emberi viszonyrendszerére ?

A Projektmenedzsment Műhely munkájába minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően ( címen), ingyenesen részt vehet. A Műhely munkájába való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára)

 

Budapest, 2020. június 24.

Prónay Gábor