Díjmentes PMO érettségi felmérés

Díjmentes PMO érettségi felmérés

A PMO érettségi felmérés módszertanát  azért dolgoztuk ki, hogy tudd, milyen fejlettségi szinten van a projekt kultúra a szervezetben objektív, piaci összehasonlítás alapján és be tudd azonosítani a fejlesztendőket.

 

1.lépés: Díjmentes felmérés: SZERVEZETI PROJEKT KULTÚRA FELMÉRÉS A PMO ÉRETTSÉG MEGÉRTÉSÉN KERESZTÜL

Kinek ajánljuk?

PMO vezető, PMO-ért felelős szervezeti felettes, portfólió menedzser, üzleti és IT vezető, akik több támogatást szeretnének kapni a PMO-tól

Tartalom:

Mikor válaszd ezt?

Módszer:

Forma:

Eredmény:

A/ PMO érettség: Egyes vállalatok PMO érettségi adatait skálán ábrázoljuk névtelenül, hogy viszonyítani lehessen más vállalatokhoz, ezzel a PMO érettségének szintje egységes rendszer alapján kimutatható és összehasonlítható. Mivel a PMO alapvetően a szervezet igényei alapján működik, így ezzel a szervezet projekt és portfólió menedzsment iránti igényét is felmérjük.


B/ Szervezeti projekt kultúra: szervezeti hőtérkép, amin láthatóak a legfontosabb projektirányítási feladatok fejlettségi állapota a legegyszerűbbtől a legösszetettebbig.

C/ High-level akció javaslatok a projekt kultúra fejlesztésére: Részletes kidolgozás

 

2.lépés (opcionális): Workshop: PMO KOMPETENCIA FEJLESZTÉSI TERV A SZERVEZETI PROJEKT KULTÚRA ÉRETTSÉGÉNEK MEGÉRTÉSÉN KERESZTÜL

A PMO vezetőknek szükséges időnként fejlesztési terveket megfogalmazni vezetőik felé. Ebben a Profexec segítségedre tud lenni! Egy 3-4 órás workshopot tartunk a PMO vezetővel és kulcs embereivel, stakeholdereivel,  aminek célja, hogy meghatározzuk milyen projektmenedzsment kultúra érettségi fázisban dolgozik az adott szervezet, mely területeket kellene erősíteni és ehhez milyen PMO funkciókra van szükség. Így megtudod, milyen kompetenciákat kell fejlesztened a PMO-ban annak érdekében, hogy a szervezeti projekt kultúra fejlesztés irányítója lehessél.

Tartalom:

Módszer:

Forma:

Mikor válaszd ezt?

Ajánlatunk:

Eredmény:

A/ Részletesen kidolgozott akció javaslatok a projekt kultúra fejlesztésére

B/ PMO kompetencia hőtérkép, amin látható a PMO jelenlegi kompetenciái és beazonosíthatóak azon fejlesztési akciók, amik elvégeztével a PMO képes lesz levezényelni a projekt kultúra változásait.

 

Részletek

Célcsoport

Új vagy gyakorló PMO vezetőknek, projekt igazgatóknak,  portfólió menedzsereknek, projektvezetőknek, PMO-ban dolgozó szakembereknek, projekt irányításban résztvevő szakembereknek, olyan szakértőknek, ahol  a projektkultúra még kezdetleges és szeretnék azt fejleszteni akár nagyvállalati, akár KKV környezetben tevékenykedik

Időtartam egyedileg határozzuk meg feladat ill. budget alapján
Formája

Első személyes találkozó után megegyezés alapján online vagy onsite formában.

Gyakorlati támogatás:  a jelentkező folyamatos támogatása az aktuális munkavégzésben, mint pl. előterjesztések elkészítésében – legyen a téma egy fejlesztési koncepció, szervezeti stratégia  vagy egy aktuális probléma, fejlesztések végrehajtásában, felkészülés, értékelés, támogatás akár a döntések meghozatalában. A jelentkező így jobban átgondolt koncepcióval állhat elő, ami a szakmai módszertanok és jó gyakorlatok figyelembe vételével készült. Ezzel kevesebb hibázási lehetőséggel, könnyebb elfogadtatással.

Coaching ára 25.000 Ft+Áfa / óra
Személyes részvétel esetében min. 2 óra.
Amennyiben felkészülést igényel ill. a coaching után további feldolgozási feladatok vannak a coach számára, akkor azt a fenti óradíjjal számoljuk.
Időpont Előre egyeztetett időpontok

*Konkrét kezdési időpont a jelentkezők igényei alapján.
**Kedvezményes áraink PMSZ tagság és PMI tagság után járnak.
***A meghirdetett képzést minimum 6 fő jelentkezése esetén indítjuk el.

 

A coachról

Kovács Kálmán

MBA, szenior tanácsadó

A Corvinus Egyetemen szereztem diplomát pénzügy szakon.

Közel 30  éves szakmai gyakorlatot szereztem pénzügyi (banki és befektetési szolgáltatói) multinacionális környezetben valamint 5 évet magyar KKV szférában.

23 éves vezetői tapasztalatom van szervezetek  felső vezetői csapattagjaként, pénzügyi és back office vezetésben, intézmények szervezés,  szervezetfejlesztési területeinek irányításában, projekt és portfolió menedzsmentben.  Kiemelt projektjeim pénzügyi intézmények szervezeti egyesülésének lebonyolítása, az azt követő változások kezelése, válság menedzsment, stratégia és üzleti modell fejlesztés.

Hiszem azt, hogy jó tanácsadó  csak az tud lenni, akinek szakmai,  vezetői tapasztalata is van, ami alapján személyes tapasztalatait, érzéseit tudja átadni ügyfeleinek.

Szalay Imre

Szenior tanácsadó, Tréner, PMP®

Matematikus-informatikus végzettségem (József Attila Tudományegyetem), szoftverfejlesztői (SZÁMKI, SZÁMALK) gyakorlat után 25 éve projektekkel foglalkozom.

A Digital, Compaq, HP átalakulásoktól sem befolyásolva az aktuális hazai leányvállalat rendszerintegrációs, bevezetési, tanácsadói projektekkel foglalkozó üzletágában számtalan és szinte valamennyi iparágban a projektek kialakításában és teljesítésében sikerrel dolgoztam vezetőként. A Vodafone-ban pedig projektirodavezetőként a projektek, portfoliók és governance mellett a folyamatmenedzsment (Lean, Six Sigma) is feladatkörömbe tartozott.

Szabadidőmben, önkéntesként is foglalkozom a témával, a PMI Budapest, Magyar Tagozat alapító elnökeként számos szakmai kezdeményezés (magyar PMBOK, Év Projektmenedzsere Díj) és rendezvény megvalósításában (PM Fórum, Art Of Projects) vettem részt. Szakértőként a projektmenedzsment számos területén (módszertanok, sikerkritériumok, modellek, agilitás, portfolió menedzsment) dolgoztam, adtam elő, kutattam.

A Profexec Services Kft.-ben arra törekszem, hogy ezeket a tapasztalatokat megoszthassam, ne kelljen mindenkinek minden hibát újra megtapasztalnia.

Fel
Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft. |   Adatkezelési tájékoztató   |   Created by Art&Board Studio
Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft.
Adatkezelési tájékoztató
Created by Art&Board Studio