PMI-ATP
Jelentkezem erre a képzésre Jelentkezem
Kérdésem van!

Haladó Scrum Master képzés

Minden képzésünket helyszíni és élő távoktatásban is tartjuk.

Képzési helyszínen 1 „kick off” nap, online 14 negyednap – 36 PDU

A vállalat már az Agilis működés útjára lépett, de gyakoriak az elakadások? A komplex helyzetek megoldásához mélyebb és átfogóbb tudásra van szükséged? Itt a lehetőség, hogy gyakorló Scrum Masterként továbbfejlődhess a haladó szintre.

Amit kínálunk: 

A képzés indulásakor egy egész napos (8 órás) Haladó Agilis Workshop-ot tartunk, ahol a résztvevőkkel feldolgozzuk, hogy miért is van szükség az Agilis megközelítésre, mi az előnye és mik a lehetséges kihívásai. Közösen értelmezzük, hogy ebben milyen szerepe van a Scrum keretrendszernek, illetve mi a feladata a megnevezett szerepeknek.

Ezután egy rendszeres, heti kétórás online összejövetel keretében lehetőséget biztosítunk, hogy egy tapasztalt Agile Coach részvételével folytassuk a megkezdett beszélgetéseket a résztvevők gyakorlati és elméleti kérdései mentén. A találkozókat gazdagíthatja Agilis témákhoz kapcsolódó rövid videók, cikkek vagy akár könyvek közös feldolgozása is.

Ezen találkozók felépítése lehetővé teszi, hogy a többség számára aktuálisan legfontosabb kérdések előtérbe kerüljenek, és akár azonnal alkalmazható ötletek segítsék a résztvevők mindennapi munkáját.

A cél az, hogy a résztvevők számára rendszeres lehetőséget biztosítsunk az Agilis témájú kérdések közös feldolgozására, és hogy közben az önálló tanulás és fejlődés beépüljön a mindennapi rutinjukba.

A program során esetleg felmerülő egyéni konzultációs, coaching/mentoring igények kielégítésére is lehetőséget szeretnénk biztosítani.

A trénerek többéves, Agilis bevezetések során és az Agilis működést már alkalmazó cégeknél szerzett tapasztalata garancia arra, hogy a képzés gyakorlati, a való életben bevált megoldásokra összpontosít és segít a tipikus buktatók elkerülésében is.

Cél​:

 • Közös alapok lefektetése, a fogalmak egységes értelmezése
 • Mélyebb megértés arról, hogy mi a szándék az Agilis működés mögött, azaz, mire jó az Agilitás (és mire nem)
 • Eszközök és lehetséges megoldások megismerése, ami segítség lehet a problémák megoldásában
 • A résztvevők kihívásainak megbeszélése
 • Gyakorlati tapasztalatok és ötletek megosztása
 • A folyamatos tanulás és fejlődés kultúrájának kialakítása

Kinek ajánljuk?

Legalább fél év gyakorlati Scrum Master tapasztalattal rendelkezőknek

Tematika

 • Scrum bevezetés, tipikus hibák és megoldásuk
 • Agilis együttműködéshez szükséges készségek, motiváció
 • Sikeres csapatmunka alapjai, Csapat életciklus
 • Szervezeti együttműködés, változásmenedzsment
 • Közös cél megfogalmazása és kommunikációja
 • Nyílt vezetés (Open Leadership)
 • Facilitációs módszerek
 • Tanítás, Mentorálás, Coacholás
 • Tréneri technikák
 • Coach etika


Részletek

Célcsoport :
Legalább fél év gyakorlati Scrum Master tapasztalattal rendelkezők
Időtartam :
Képzési helyszínen 1” kick-off” nap (8 óra), online 14 negyednap (2-2 órák)
(36 óra-36 PDU)
Formája :
Elméleti prezentáció, interaktív workshop, gyakorlati példák
Tréning ára :
290.000 Ft+Áfa
Kedvezményes ár :
261.000 Ft+Áfa
Időpont :
2022. augusztus 22.
*Konkrét kezdési időpont a jelentkezők igényei alapján.

Oklevél

Profexec tanúsítvány

A trénerről

Certified Scrum Professional®-ScrumMaster, PMP®, tréner, coach, agilis projektvezetési szakértő, fejlesztő tanácsadó

Több, mint 20 év hazai és nemzetközi tapasztalattal. Dolgoztam külföldön és itthon is,  multinacionális nagyvállalatoknál és családias jellegű beszállítóknál is.

A Lean-Agile értékek lelkes képviselője és hírvivője vagyok; született szolgáló-vezető és tréner.


szervezetfejlesztő, Agilis coach, Professional Scrum Master, Business Coach, Team és Group Coach, 2018-ban Scaled Agile Framework Program Consultant vizsgát tett

Az elmúlt években Lean, képzési és innovációs menedzserként, Scrum Masterként és Agilis coachként dolgozom nagy szervezetek agilis átalakulásáért, a hatékony együttműködéshez szükséges kultúra fejlődéséért. Szervezetfejlesztőként az ügyfelek valós igényeit szem előtt tartó Agnostic Agile és a Teal szemléletet, eszközöket használom.

Az agilitás számomra elsősorban egy szemlélet, ami a hatékony együttműködést és a fenntartható értékteremtést helyezi központba, s ami iparágtól és szervezeti mérettől függetlenül hasznos a komplex problémák megoldásában. Trénerként elkötelezett vagyok abban, hogy az elméleti alapok mellett széleskörű tapasztalataimat is átadjam, legyen szó a csapatok támogatásáról vagy a szervezetek agilis átalakulásának folyamatáról.