PMI-ATP

Aidan Mills

IT tanácsadó / Projekt- és Programmenedzser / Agile Coach & Delivery Manager, Tréner, BSc, MBCS, PMP®

Több mint 15 éves informatikai projektmenedzser tapasztalatom óriási különféle projekteket és programokat vezettem az alkalmazásokra és az infrastruktúra bevezetésére egyaránt. Jelenleg agilis kézbesítési menedzserként és az agilis edzőként dolgozom, üzleti és műszaki csapatokkal dolgozva annak érdekében, hogy élenjáró robotika és Ai megoldásait szállítsam egy nagyobb globális italgyártó vállalat számára, átállítva a szállítási szervezetet a Waterfall helyett az Agilis működési módokra.

Korai pályafutásomat a COBOL alkalmazások fejlesztésében és a mainframe bankrendszerek támogatásában töltöttem, ideértve a DBA-ként végzett munkát (IMS / DB2).
Ezután átmentem az IT szolgáltatásmenedzsmentbe, és egy ideig IT szolgáltató menedzserként töltöttem be, 2000-ben megszereztem az ITIL Manager igazolásomat (2011-ben frissítették az ITIL V3 Expertre). A 2000-es évek elején a Projektmenedzsmentre összpontosítottam, amikor PMI-PMP® tanúsítvánnyá vált 2009-ben, és 2004 óta elsősorban Projekt / Programmenedzserként dolgozom.

2008 és 2010 között tanulmányoztam és használtam a Lean Six Sigma technikákat, amelyek a HP által tanúsított Lean Six Sigma fekete övvé váltak. 2010 során elkezdtem dolgozni az Agile és a Waterfall projekteknél, és 2012-ben megszereztem a Scrum Master bizonyítványomat. Nagyon sok munkát végeztem a globális elkötelezettségeken, és hozzászoktam a távoli csapatokkal való együttműködéshez. Jelenlegi elkötelezettségem során a Disciplin Agile módszertant alkalmazom, amely átfogóbb módon kezeli a szervezeti igényeket a projekt életciklusain keresztül, felismerve és kihasználva a DevOps technikákat is.

Sikeresen irányítottam és szállítottam projekteket a pénzügyi rendszerek, az adatelemző alkalmazások és az IT infrastruktúra projektek között, utóbbiak ideértve a CoLo adatközpont kiválasztását és kiépítését is. Tapasztalattal rendelkezem az IT projektek és programok irányításában számos olyan ágazatban, beleértve banki és pénzügyi, telekommunikációs, kiskereskedelmi és logisztikai, valamint a non-profit (UN) szervezeteket. Tapasztalt ServiceNow miniszterelnök vagyok, aki két teljes körű ServiceNow bevezetést kezdett a kiválasztástól a telepítésig, az egyik a Transcom kiszervezett ügyfélszolgálati ágazatában, a másik az UNICEF-nél.

Szerepeimre jellemzően jelentős keresztfunkcionális kommunikációra van szükség, és magasan képzett vagyok a multidiszciplináris csapatok koordinálásában és irányításában. C-szintű csapatokkal és külső tanácsadó partnerekkel (pl. Deloitte, Cap Gemini stb.) Dolgozom a stratégia meghatározásában és a portfóliótervek kidolgozásában, majd az üzleti és műszaki csapatokkal együtt kidolgozom, összehangolom és átadom a részletes projektterveket, biztosítva a projekt irányítását és a jelentéstételt az út. VISSZA A CSAPATHOZ