Felkészültél a második hullámra? Biztonságos távoli munka kialakításában segítünk

Az idei évben a pandémia hatására jelentősen megváltozott a cégek munkavégzésről alkotott felfogása. A korábban sok helyen csak eseti, szükséges rossznak tartott távmunka világszinten is bizonyította hatékonyságát. Az erőforrások és a munkakörnyezet távolról történő elérése, az online közösmunka platformok robbanásszerű elterjedése hetek alatt kellett, hogy megváltoztassa a cégek munkakultúráját annak érdekében, hogy piacon tudjanak maradni.

Az új technológiákat sokan rohamléptekben kezdték bevezetni, máshol ideiglenes megoldásokkal kísérleteztek a munkavégzés fenntartása érdekében. Ez a szükségszerűen összecsapott munka a nyilvánvaló előnyök mellett számos problémát is felvetett.

A karantén helyzet első hónapja után jelentős mértékben megugrott a különböző sikeres internetes támadások száma világszerte, vagyis a támadók azonnal megpróbálták kihasználni az ideiglenes megoldások miatt keletkezett biztonsági réseket.

Miért mi?

Az informatikai rendszertervezés és rendszerüzemeltetés szakterületünk, azért dolgozunk, hogy ne kelljen vállalkozásod informatikai problémáival foglalkoznod.  A Profexec Services Kft. elkötelezett, hogy olyan hatékony, megbízható, és felhasználóbarát informatikai megoldásokat szolgáltasson, amelyek megfelelnek a kor technológiai követelményeinek. Tehát nem csak a HATÉKONY TÁVOLI munkavégzést alakítjuk ki, hanem mindeközben nagy hangsúlyt helyezünk a BIZTONSÁGRA is.

Kinek ajánljuk?

Napjainkban a kis- és közepes méretű vállalatoknak és intézményeknek egyre több, informatikai rendszereket érintő fenyegetettséggel kell szembe nézniük. Ez pedig egyre komplexebbé teszi a védelmi feladatokat. Célunk, hogy minden biztonsági területen hatékonyan segítsük a védekezést.

Amennyiben vállalkozásotok működése során felmerült távmunka bevezetésének igénye vagy a már működő távmunkát szeretnétek biztonságossá tenni, javasoljuk az alábbiak átgondolását.

A biztonságos távmunka környezet kialakítása során mindenképpen fontosnak tartjuk előre definiálni az alábbiakat:

  1. Pontosan milyen erőforrások elérését és milyen módon kell biztosítani?
  2. Milyen kliensekről kell elérést biztosítani?
  3. Hogyan hitelesítjük a felhasználókat a hozzáférés során?
  4. Milyen titkosítást alkalmazunk, hogy a csatorna külső támadó számára ne legyen hozzáférhető?
  5. Hogyan tudjuk kontrollálni és nyomonkövetni a hozzáféréseket?
  6. Mi biztosítja, hogy a kiépített kapcsolaton keresztül ne történhessen adatlopás, vagy a belső erőforrások támadása?
  7. Ha a klienseken közvetlenül kerülnek kezelésre és tárolásra a cég érzékeny adatai, mi biztosítja, hogy azok ne kerülhessenek ki harmadik félhez?

Amennyiben a biztonságos távmunka bevezetése, vagy a fenti kérdések bármelyike felkeltette érdeklődésedet egy ingyenes előzetes megbeszélésen szívesen megválaszoljuk a kérdéseiteket. IT biztonsági szakértő kollégáink 10-20 év tapasztalattal rendelkeznek hálózatbiztonsági megoldások tervezésében és kialakításában.

Ingyenes felmérő konzultációért és ajánlatkérésért keress minket elérhetőségeinken: https://profexec.com/kapcsolat/