Általános IKT Tanácsadás

Általános IKT Tanácsadás

A fent bemutatott projektmenedzsment és információbiztonsági tanácsadás mellett több mint 15 éves iparági hátterünkből adódóan az alábbi tanácsadási szolgáltatásokat is nyújtjuk.

 

IKT Szolgáltatásnyújtás (Service Delivery) és üzemeltetés szervezetfejlesztés és interim menedzsment

 

Nagyvállalatoknak és nagyvállalatokat kiszolgáló KKV-knek biztosítunk szolgáltatásnyújtás és üzemeltetés szervezetfejlesztést.

 

IKT szolgáltatásnyújtáson IT és távközlési szoftver és hardware berendezések tervezését, szállítását, telepítését, integrációját, üzemeltetését értjük.

 

Szervezetfejlesztési tanácsadásunk keretében megvizsgáljuk a szervezet jelenlegi működését és javaslatot teszünk a folyamatok, erőforrás menedzsment, szolgáltatási és üzemeltetési kulcsmutatók optimalizálására ügyfelünk igénye alapján be is vezetjük a javaslatokat.

 

Interim menedzsment szolgáltatásunk professzionális, több éves tapasztalattal rendelkező IKT szolgáltatásnyújtás vagy üzemeltetési menedzser biztosítását jelenti, amely szükséges lehet munkaerő kiesés esetén (gap menedzsment), szervezeti változások esetén, stb. Az interim menedzser munkatársat támogatjuk és felügyeljük munkája végzése során.

 

 

Informatikai stratégia kialakítása

 

A stratégiai tervezés kulcsfontosságú, mert így tudjuk az erőforrásokat fókuszba állítani illetve rendet teremteni a szervezet működésében. Szolgáltatásunk támogatja ügyfeleinket a jelenlegi informatikai helyzetének meghatározásában, hiányosságok felderítésében és a stratégia kialakításában.

 

Informatikai folyamatok kialakítása és optimalizálása

 

Az informatika minőségével kapcsolatos kérdések megválaszolásában is segítséget nyújt az ITIL alapú szolgáltatásmenedzsment, üzleti céljaik megvalósításának érdekében ugyanis a társaságok gazdaságosan üzemeltethető, hatékony, és objektív módon mérhető informatikai szolgáltatásokat igényelnek. ITIL alapú szolgáltatásmenedzsmenttel kapcsolatos tanácsadásunk segíti ügyfeleinket az alkalmazandó legjobb gyakorlat szerinti működés megtervezésében, végrehajtásában, valamint a fejlesztési lehetőségek azonosításában.

 

Rendszertámogatás és üzemeltetés

 

Általunk vagy más beszállító által telepített IKT megoldásokra vállalunk rendszertámogatást, hibajavító konzultációt illetve üzemeltetést. Üzemeltetés kapcsán ügyfeleink méretéhez és igényeihez alkalmazkodó csomagokat alakítottunk ki.

 

 

Távközlési hálózati audit

 

Ez a tevékenység a mobil és vezetékes hálózatok vizsgálatát és optimalizálásával kapcsolatos javaslattételét fedi le. Tipikus feladat egy hálózatot megvizsgálni költséghatékonyság tekintetében, megfelelő topológia módosítással költségcsökkentést elérni. Másik szempont a hálózatok technológiájának vizsgálata korszerűség szempontból és modernizálási javaslat tétele.

 

Távközlési hálózat tervezés és optimalizálás

 

Vállaljuk különböző technológiájú mobil hálózatok (2G, 3G, LTE) rádiós tervezését illetve optimalizálását. Adott területre vonatkozó, előre definiált kulcsmutatók kielégítését megcélzó szolgáltatást nyújtunk vagy beilleszkedve ügyfeleink hálózatába interim jelleggel erőforrást biztosítunk.  Optimalizálás kapcsán fontosnak tartjuk kiemelni, hogy „end-to-end” vagyis rádiós és core hálózatot magába foglaló optimalizálást is végzünk.